آمارهایی از جام‌جهانی باشگاه‌ها؛ از آقای‌گلی رونالدو تا رکورد ۱۰۰ درصد برد بایرن

جام‌جهانی باشگاه‌های ۲۰۲۰ در سال ۲۰۲۱ و به میزبانی قطر در حالی شروع خواهد شد که به نظر می‌رسد این دوره بایرن‌مونیخ شانس اول قهرمانی رقابت‌ها باشد.

به شروع یک دوره دیگر از جام‌جهانی باشگاه‌ها نزدیک می‌شویم. این دوره هم همانند دوره قبلی در قطر برگزار خواهد شد، اما یک تفاوت دارد و آن‌هم این است که با انصراف اوکلندسیتی، ۶ تیم در مسابقات حضور پیدا می‌کنند. عددهای جالب و مهمی در دوره‌های قبلی به ثبت رسیده که آن‌ها را مرور خواهیم کرد.

۴) بایرن‌مونیخ یکی از ۴ تیمی است که رکورد ۱۰۰ درصد پیروزی را در جام‌جهانی باشگاه‌ها داشته. به غیر از باواریایی‌ها، میلان، اینتر و سائوپائولو هم همه بازی‌های‌شان را برده‌اند.

۷۹) محمد احمد از العین در دیدار مقابل اسپرانس تونس در ثانیه ۷۹ گلزنی کرد تا سریع‌ترین گل تورنمنت را به نام خودش ثبت کند. او رکورد دیگو تاردلی مهاجم اتلتیکومینیرو را شکست و ۳۲ ثانیه بهبود بخشید. بازیکن برزیلی مقابل گوانگژو اورگراند آن گل سریع را زده بود.

۴۴) وقتی اسکار پرس در دیدار پاچوکا مقابل گرمیو در جام‌جهانی باشگاه‌های ۲۰۱۷ درون دروازه تیم مکزیکی ایستاد ۴۴ سال و ۱۰ ماه سن داشت. او پیرترین بازیکن تاریخ تورنمنت شد. قبل از پرس، چند بازیکن ۳۹ ساله مثل میتسو اوگوساوارا، میگل کالرو، آنته چوویچ و پائولو مالدینی در مسابقات بازی کرده بودند.

۱۷) الکساندر پاتو وقتی ۱۷ سال و ۳ ماه سن داشت رکورد پله در جام جهانی ۱۹۵۸ در دیدار برزیل و ولز را شکست و تبدیل شد به جوان‌ترین بازیکن تمامی تورنمنت‌های فیفا. پاتو در سال ۲۰۰۶ وقتی در لیست اینترنانسیونال حضور داشت، هیچ دیدار رسمی‌ای انجام نداده بود. بعد از آن وقتی در دیدار تیمش مقابل اینتر به میدان رفت، مأمور مهارش خاویر زانتی ۳۷ ساله بود.

بایرن‌مونیخ (قهرمانی جام جهانی باشگاه‌های 2013)

۱۴) بیشترین فاصله بین نخستین و دومین حضور یک تیم در جام‌جهانی باشگاه‌ها متعلق به رئال‌مادرید بود که سال ۲۰۰۰ در مسابقات شرکت کرد و مرتبه دوم سال ۲۰۱۴ در مراکش به میدان رفت. پس از آن لیورپول هم که سال ۲۰۰۵ یکی از تیم‌های جام‌جهانی باشگاه‌ها بود، سال ۲۰۱۹ هم شرکت کرد.

۸) در دیدار منچستریونایتد و گامبا اوزاکا در سال ۲۰۰۸ در ژاپن ۸ گل ردوبدل شد که پرگل‌ترین بازی تاریخ مسابقات بوده است. آن بازی را شیاطین‌سرخ ۵ بر ۳ بردند. در ۲ فینال هم شاهد ردوبدل شدن ۶ گل بوده‌ایم. یکی در سال ۲۰۰۸ که میلان ۴ بر ۲ بوکاجونیورز را برد و دیگری در سال ۲۰۱۶ که رئال‌مادرید مقابل کاشیما آنتلرز ۴ برد ۲ برنده شد.

۵) تونی کروس ۵ دوره در جام‌جهانی باشگاه‌ها شرکت کرده که در همه آن‌ها قهرمان هم شده است. هافبک آلمانی سال ۲۰۱۳ همراه بایرن‌مونیخ به جام رسید و با پیراهن رئال‌مادرید هم سال‌های ۲۰۱۴، ۲۰۱۶، ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ جام قهرمانی را بالای سر برد.

۷) کریستیانو رونالدو موفق شده ۷ مرتبه در جام‌جهانی باشگاه‌ها گل بزند و برترین گلزن تاریخ مسابقات به شمار می‌رود. او سال ۲۰۰۸ با منچستریونایتد و سال ۲۰۱۶ با رئال‌مادرید آقای‌گل شد. گرت بیل با ۶ گل در رده دوم قرار دارد و سزار دلگادو، لیونل مسی و لوئیس سوارس با ۵ گل در رده‌های بعدی جای گرفته‌اند. سوارس با ۵ گل زده در یک دوره رکورددار است.

کریستیانو رونالدو (بهترین گلزن تاریخ جام جهانی باشگاه‌ها)

۵) در فینال جام‌جهانی باشگاه‌ها ۵ مرتبه تیم‌های اروپایی به مصاف تیم‌های آمریکای‌جنوبی نرفته‌اند. در اولین دوره کورینتیانس و واسکوداگاما فینالیست شدند و در ۴ دوره هم تی‌پی مازمبه، راجا کازابلانکا، کاشیما آنتلرز و العین در فینال حضور داشته‌اند.

۴٫۱) بهترین میانگین گل در یک دوره جام‌جهانی باشگاه‌ها ۴٫۱ گل به ازای هر بازی (۳۳ گل در ۸ بازی) بود که در سال ۲۰۱۸ در امارات به ثبت رسید تا رکورد سال ۲۰۱۳ با میانگین ۳٫۵ شکسته شود. البته سال ۲۰۱۹ هم با ثبت رکورد ۳٫۷۵ گل برای هر بازی باز هم رکورد بهتری از سال ۲۰۱۳ ثبت شد.

۴) هت‌تریک ۴ مرتبه در جام‌جهانی باشگاه‌ها ثبت شده. لوئیس سوارس سال ۲۰۱۵ در دیدار بارسلونا مقابل گوانگژو اورگراند، کریستیانو رونالدو سال ۲۰۱۶ در دیدار رئال‌مادرید مقابل کاشیما آنتلرز، گرت بیل سال ۲۰۱۸ مقابل کاشیما آنتلرز و حمدو الهونی سال ۲۰۱۹ در دیدار اسپرانس مقابل السد، هت‌تریک کرده‌اند.

اخبار ویژه